Smält smöret i en kastrull och låt svalna en liten stund.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform och forma det efter hörnen och kanterna så gott det går. Klipp bort överflödigt papper.
Vispa ägg och kokossocker i en bunke med elvisp tills smeten blivit ljusare och lite fluffig.
Tillsätt det smälta smöret och vispa försiktigt in det i smeten.
Blanda mjöl, kokosmjöl, salt och vaniljpulver i en bunke. Tillsätt mjölblandningen till smeten och vänd försiktigt runt med en slickepott tills allt blandats.
Häll smeten i botten på formen och jämna till.
Skölj päronen och dela dem i halvor. Skär försiktigt bort skrutten och hårda delar uppe och nere på päronet. Sedan skär du päronet i skivor men låter det hänga ihop i toppen så att du kan breda ut det till en solfjäder. Ta så många halvor du får plats med och tryck ner lätt i smeten.
Blanda ihop kokossocker och mortlad kardemumma och strö blandningen över päronen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
När pajen svalnat något kan du försiktigt lyfta ur den ur formen med hjälp av bakplåtspappret. Servera med vaniljsås!