Fröknäcke med flingsalt

Portioner |
plåt
|
- 2 dl majsmjöl
- 2 msk mandelmjöl
- 0,5 dl solrosfrö
- 0,5 dl pumpafrö
- 0,5 dl sesamfrö (gärna både vitt och svart)
- 0,5 dl linfrö
- 1 msk chiafrö
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl olivolja
- 2 dl kokhett vatten
- Flingsalt att strö över
Ingredienser
|
![]() |
- Sätt ugnen på 170°.
- Blanda majsmjöl, mandelmjöl, alla fröer och salt i en skål.
- Häll över olivolja och kokhett vatten, blanda runt tills det blivit en smet.
- Vik ut bakplåtspapper på en stor plåt. Skrapa smeten ur bunken och bred ut den jämnt över plåten med hjälp av en degskrapa eller slickepott.
- Strö över flingsalt, smula eventuellt sönder lite innan om det är alltför stora bitar.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter tills brödet blivit gyllene. Låt svalna på plåten och bryt sedan sönder det i lagom stora bitar.
Be the first to comment.