Pärontarte med kardemumma
augusti 31, 2017 | By johannajonmyren

Portioner |
tarte (ca 6-8 bitar)
|
- 1,5 dl kokossocker
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 50 g smält smör
- 1 krm vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 1,5-2 mindre päron
- 1 msk kokossocker
- 1 tsk mortlad kardemumma
Ingredienser
Kardemummasocker
|
![]() |
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna en liten stund.
- Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform och forma det efter hörnen och kanterna så gott det går. Klipp bort överflödigt papper.
- Vispa ägg och kokossocker i en bunke med elvisp tills smeten blivit ljusare och lite fluffig.
- Tillsätt det smälta smöret och vispa försiktigt in det i smeten.
- Blanda mjöl, kokosmjöl, salt och vaniljpulver i en bunke. Tillsätt mjölblandningen till smeten och vänd försiktigt runt med en slickepott tills allt blandats.
- Häll smeten i botten på formen och jämna till.
- Skölj päronen och dela dem i halvor. Skär försiktigt bort skrutten och hårda delar uppe och nere på päronet. Sedan skär du päronet i skivor men låter det hänga ihop i toppen så att du kan breda ut det till en solfjäder. Ta så många halvor du får plats med och tryck ner lätt i smeten.
- Blanda ihop kokossocker och mortlad kardemumma och strö blandningen över päronen.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
- När pajen svalnat något kan du försiktigt lyfta ur den ur formen med hjälp av bakplåtspappret. Servera med vaniljsås!
Om mig
Jag som driver bloggen heter Johanna Jonmyren och bor i Bromma utanför Stockholm med man och två barn. Jag är utbildad journalist och konditor och kombinerar dessa i mitt yrke som bakskribent och sötsakskreatör.
Här djupdyker jag ner bland sötsaker, läckra bakverk, småpyssel och dekorationer. Jag tipsar om tekniker, ingredienser, böcker och nyheter inom denna förtrollande värld och hoppas kunna inspirera till det lilla extra till vardags såväl som till fest. Häng med!
Läs gärna mer om mig och mitt jobb som frilansande bakskribent på www.sugarontop.se.
Vill du komma i kontakt med mig? Skicka ett mejl till johanna@sugarontop.se
Alla bilder på bloggen är fotade av mig om inte annat anges. Vill du låna eller köpa en bild, hör av dig först så går det säkert att lösa.
Följ Sugar on top på fler ställen: