SESAM- OCH MANDELBARS
Portioner
16bars
Portioner
16bars
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda kokossocker, agavesirap, kokosolja och kokossocker i en kastrull och värm på medelhög värme tills sockret smält och allt blandats väl.
  3. Tillsätt saltet och låt småkoka ett par minuter. Kolakrämen ska smaka salt karamell! Ställ åt sidan för att svalna lite.
  4. Blanda mandelmjöl, sesamfrön och mandelspån i en bunke. Häll över kolasmeten och blanda väl.
  5. Klä en mindre bakplåt eller bakform (ca 20 x 25 cm) med bakplåtspapper. Tryck ner blandningen och använd fingrarna eller baksidan av en sked för att packa den tätt mot botten hela vägen ut i kanterna.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills gyllene.
  7. Låt svalna och skär upp i avlånga bars.
Receptanteckningar

Det går alldeles utmärkt att göra detta recept med endast vita sesamfrön, men om du har lite svart sesamfrö hemma blir det himla läckert rent visuellt att tillsätta fem gram eller så. Det går lika fint att få till de svarta kornen med hjälp av ett par gram vallmofrö i stället.