Min enklaste, mest populära frölimpa

Grunderna i denna älskade limpa är så fantastiskt enkla att man kan göra brödet på fem minuter. Mina barn älskar den och det är faktiskt ofta de själva som bakar den, bara häll i och rör liksom. En klart stående favorit när vi ska ha ostsmörgås till soppan till middag, den sköter sig själv i ugnen medan du kan göra annat.

Mamma gjorde en variant av denna när jag var liten som vi kallade för ”mammamacka”, den här är en vidareutveckling med lite mer innehåll och tuggmotstånd. Nu råkar mina barn inte mina barn vara så förtjusta i just russin i bröd, eller stora nötter, därför har jag uteslutit det, men det bästa är som sagt att du kan slänga ner lite efter tycke och smak. Så otroligt enkelt, och gott!

Skriv ut recept
ENKLA FRÖLIMPAN
Portioner
limpa
Ingredienser
Portioner
limpa
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj en avlång brödform med lite smör.
  3. Blanda filmjölk, sirap, bikarbonat och salt i en bunke.
  4. Rör sedan i vetemjöl, grahamsmjöl, grovs rågmjöl, solrosfrö, linfrö, sesamfrö och chiafrö. Blanda noga och häll sedan över smeten i formen. Bred ut lite med en slickepott och det behövs och strö över lite vetemjöl.
  5. Grädda först brödet i 60 minuter på 200° värme, sänk sedan till 175° och grädda ytterligare 30 minuter. Håll lite koll och lägg över en bit ugnsfolie den sista halvtimman om det ser ut att kunna brännas.
  6. Kolla gärna av innertemperaturen med en brödtermometer, när brödet håller 98° är det klart. Eller testa brödet med en brödsticka, om pinnen kommer upp relativt torr är brödet klart. Låt vila i formarna med handduk runt i några timmar innan du serverar det.
Receptanteckningar

Tips! Det här brödet är definitionen av enkelt. Det bästa är att du helt enkelt slänger i vad du har hemma i form av nötter, fröer och torkade bär. Gillar du russin är det jättegott i, och lite hela hasselnötter.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress