Min bästa granola hittills
Jag älskar granola, skulle jag välja en sak att äta till frukost resten av livet skulle det nog blir det. Om jag fick toppa med lite färska bär och frukter.
Den allra godaste varianten gör du själv, just för att det är så enkelt och du kan stoppa ner precis allt som du gillar i den. Min senaste blev min godaste hittills, full av härliga nötter och fröer och med smak av kanel, kokos och lite agave för sötman.
Min tvååriga dotter var assistent vid dagens plåtning. Pillade, petade, plockade, undersökte… Provsmakade mest nötterna men gav dem stort tummen upp i alla fall.

Portioner |
stor burk
|
- 5 dl havregryn
- 1 dl solroskärnor
- 0,5 dl sesamfrö
- 0,5 dl linfrö
- 1 dl kokosflingor
- 1,5 dl grovhackade valnötter
- 1,5 dl grovhackad mandel
- 2 krm salt
- 1 tsk kanel
- 2 msk kokosolja
- 3 msk agavesirap
Ingredienser
|
![]() |
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
- Smält kokosoljan tillsammans med agavesirapen i en kastrull.
- Häll över i bunken och blanda runt noga tills alla gryn, nötter och fröer blir glansiga och fina av oljan och sirapen.
- Klä en djup bakplåt med bakplåtspapper och häll ut blandingen, fördela över hela plåten.
- Rosta granolan i ugnen i tio minuter, ta ut plåten och rör om. Sätt tillbaka i ugnen och rosta i femton minuter till. Ta gärna ut och rör om en extra gång när nötterna börjar få färg. (sammanlagd tid i ugnen cirka 25 minuter, men det beror på styrkan i din ugn. Passa noga så granolan inte bränns i slutet.)
- Låt svalna på plåten, då stelnar den och blir sådär knaprig och underbar. Förvara i lufttät glasburk och njut närhelst du önskar.
Be the first to comment.