Citronmacarons

maj 15, 2017 | By

Skriv ut recept
CITRONMACARONS
Portioner
st
Ingredienser
Fyllning:
Dekoration:
Portioner
st
Ingredienser
Fyllning:
Dekoration:
Instruktioner
  1. Förbered ett par plåtar med bakplåtspapper eller använd macaronmattor om du har sådana.
  2. Vispa äggvitan hård tills den formar fasta toppar i en bunke av glas eller rostfritt stål.
  3. Rör ihop strösocker med 140 gram florsocker och tillsätt till äggvitan, vispa vidare ett par minuter.
  4. Kör mandelmjöl med resterande florsocker (180 gram) i en matberedare tills allt är riktigt finmalt. Sikta ner blandningen i marängsmeten.
  5. Vänd försiktigt med en stor slev tills smeten blivit helt jämn. Det tar en stund, så ha tålamod. Men vispa absolut inte, då får du in för mycket luft i marängen.
  6. (Om du vill färga eller smaksätta dina macarons, så tillsätter du lite gelefärg eller smakessens här.)
  7. Skrapa ur smeten i en spritspåse med en rund tyll i, och spritsa marängen till små rundlar på cirka tre centumeter i diameter på plåtarna. De flyter ut lite grann så spritsa inte alltför tätt.
  8. Pudra över lite lingonpulver på hälften av dina macarons om du vill göra dem lite extra ljusiga och syrliga i smaken. (Det går självklart bra att skippa detta moment.)
  9. Låt ligga och torka i 30-60 minuter på plåten. Under tiden sätter du ugnen på 150 grader.
  10. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter, ta ut och låt svalna på plåten.
Fyllningen:
  1. Vispa smöret mjukt tills det blivit vitt och fluffigt.
  2. Tillsätt florsocker, vispgrädde, citronsaft, vaniljpulver och salt. Vispa tills allt blandats väl.
  3. Fyll en spritsåse med fyllningen och spritsa på hälften av dina macarons. Lägg ihop två och två med resterande macarons och förvara svalt.

Semmelwhoopies

februari 1, 2017 | By

Skriv ut recept
SEMMELWHOOPIES
Portioner
dubbla whoopies
Ingredienser
Portioner
dubbla whoopies
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ihop smör och socker riktigt fluffigt.
  3. Tillsätt ägget och vispa tills allt är ordentligt blandat.
  4. Häll på mjölk och filmjölk och rör ytterligare en liten stund.
  5. Sikta ihop de torra ingredienserna i en skål; mjöl, bakpulver, vaniljpulver, salt och kardemumma. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Allt ska vara blandat, men rör du för mycket kan smeten bli för lös och whoopiesarna blir platta - det vill vi ju inte!
  6. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut små rundlar (du bestämmer själv storleken, men som en femkrona brukar vara lagom) på en plåt med bakplåtspapper eller på en macaronplåt.
  7. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills kakorna fått lite, lite färg på kanterna. Ta ut och låt svalna.
Fyllning och montering:
  1. Vispa grädden ganska hårt och blanda i den rivna mandelmassan.
  2. Välj ut en snygg tyll (spritsmunstycke), häll mandelmassegrädden i en spritspåse och spritsa en rejäl klick på hälften av kakorna.
  3. Lägg på resten av kakorna som lock och pudra över lite florsocker. Klart!

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress