Fröknäcke med flingsalt

Bröd, glutenfritt | augusti 29, 2017 | By

Skriv ut recept
Fröknäcke med flingsalt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 170°.
  2. Blanda majsmjöl, mandelmjöl, alla fröer och salt i en skål.
  3. Häll över olivolja och kokhett vatten, blanda runt tills det blivit en smet.
  4. Vik ut bakplåtspapper på en stor plåt. Skrapa smeten ur bunken och bred ut den jämnt över plåten med hjälp av en degskrapa eller slickepott.
  5. Strö över flingsalt, smula eventuellt sönder lite innan om det är alltför stora bitar.
  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter tills brödet blivit gyllene. Låt svalna på plåten och bryt sedan sönder det i lagom stora bitar.

Sesam- och mandelbars

mars 1, 2017 | By

Skriv ut recept
SESAM- OCH MANDELBARS
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda kokossocker, agavesirap, kokosolja och kokossocker i en kastrull och värm på medelhög värme tills sockret smält och allt blandats väl.
  3. Tillsätt saltet och låt småkoka ett par minuter. Kolakrämen ska smaka salt karamell! Ställ åt sidan för att svalna lite.
  4. Blanda mandelmjöl, sesamfrön och mandelspån i en bunke. Häll över kolasmeten och blanda väl.
  5. Klä en mindre bakplåt eller bakform (ca 20 x 25 cm) med bakplåtspapper. Tryck ner blandningen och använd fingrarna eller baksidan av en sked för att packa den tätt mot botten hela vägen ut i kanterna.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills gyllene.
  7. Låt svalna och skär upp i avlånga bars.
Receptanteckningar

Det går alldeles utmärkt att göra detta recept med endast vita sesamfrön, men om du har lite svart sesamfrö hemma blir det himla läckert rent visuellt att tillsätta fem gram eller så. Det går lika fint att få till de svarta kornen med hjälp av ett par gram vallmofrö i stället.

 

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress