Fröknäcke med flingsalt
Bröd, glutenfritt | augusti 29, 2017 | By johannajonmyren

Portioner |
plåt
|
- 2 dl majsmjöl
- 2 msk mandelmjöl
- 0,5 dl solrosfrö
- 0,5 dl pumpafrö
- 0,5 dl sesamfrö (gärna både vitt och svart)
- 0,5 dl linfrö
- 1 msk chiafrö
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl olivolja
- 2 dl kokhett vatten
- Flingsalt att strö över
Ingredienser
|
![]() |
- Sätt ugnen på 170°.
- Blanda majsmjöl, mandelmjöl, alla fröer och salt i en skål.
- Häll över olivolja och kokhett vatten, blanda runt tills det blivit en smet.
- Vik ut bakplåtspapper på en stor plåt. Skrapa smeten ur bunken och bred ut den jämnt över plåten med hjälp av en degskrapa eller slickepott.
- Strö över flingsalt, smula eventuellt sönder lite innan om det är alltför stora bitar.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter tills brödet blivit gyllene. Låt svalna på plåten och bryt sedan sönder det i lagom stora bitar.
Om mig
Jag som driver bloggen heter Johanna Jonmyren och bor i Bromma utanför Stockholm med man och två barn. Jag är utbildad journalist och konditor och kombinerar dessa i mitt yrke som bakskribent och sötsakskreatör.
Här djupdyker jag ner bland sötsaker, läckra bakverk, småpyssel och dekorationer. Jag tipsar om tekniker, ingredienser, böcker och nyheter inom denna förtrollande värld och hoppas kunna inspirera till det lilla extra till vardags såväl som till fest. Häng med!
Läs gärna mer om mig och mitt jobb som frilansande bakskribent på www.sugarontop.se.
Vill du komma i kontakt med mig? Skicka ett mejl till johanna@sugarontop.se
Alla bilder på bloggen är fotade av mig om inte annat anges. Vill du låna eller köpa en bild, hör av dig först så går det säkert att lösa.
Följ Sugar on top på fler ställen: