Kokosgranola med nötter och frön

april 20, 2017 | By

Skriv ut recept
KOKOSGRANOLA MED NÖTTER OCH FRÖN
Portioner
stor burk
Ingredienser
Portioner
stor burk
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
  3. Smält kokosoljan tillsammans med agavesirapen i en kastrull.
  4. Häll över i bunken och blanda runt noga tills alla gryn, nötter och fröer blir glansiga och fina av oljan och sirapen.
  5. Klä en djup bakplåt med bakplåtspapper och häll ut blandingen, fördela över hela plåten.
  6. Rosta granolan i ugnen i tio minuter, ta ut plåten och rör om. Sätt tillbaka i ugnen och rosta i femton minuter till. Ta gärna ut och rör om en extra gång när nötterna börjar få färg. (sammanlagd tid i ugnen cirka 25 minuter, men det beror på styrkan i din ugn. Passa noga så granolan inte bränns i slutet.)
  7. Låt svalna på plåten, då stelnar den och blir sådär knaprig och underbar. Förvara i lufttät glasburk och njut närhelst du önskar.

Kanelbullar i långpanna

februari 10, 2017 | By

Skriv ut recept
KANELBULLAR I LÅNGPANNA
Portioner
bullar
Ingredienser
Fyllning:
Pensling och dekoration:
Sockerlag:
Portioner
bullar
Ingredienser
Fyllning:
Pensling och dekoration:
Sockerlag:
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke och häll på mjölk och vispgrädde. Rör runt tills jästen löst upp sig.
  2. Tillsätt sirap, ägg, vaniljsocker, bakpulver, kardemumma, salt och smör. Tillsätt sedan mjölet lite i taget och kör länge i maskinen till en smidig, elastisk deg i cirka 15-20 minuter.
  3. Lägg degen i kylen för att vila och förbered fyllningen:
  4. FYLLNING: Rör ihop mjukt smör, farinsocker och kanel till en kladdig smet.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta, cirka 30 x 40 cm. Bred på fyllningen i ett jämnt lager och rulla sedan ihop degen till en rulle från ena långsidan till den andra.
  6. Skär rullen i 15 bitar och lägg i bakpappersklädd långpanna. Lägg på en duk och låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter.
  7. Sätt under tiden ugnen på 225°.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter beroende på hur tjock panna du använder. (Bakar du på plåt kan värmen gå igenom snabbare än om du har en tjockare ugnsform.)
  9. När bullarna är ute ur ugnen är det dags att pensla med sockerlag och strö på pärlsocker. Servera gärna medan de är lite varma (eller frys in när de svalnat).

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress