Saftiga rågsiktskakor

Recept | maj 18, 2017 | By

Skriv ut recept
SAFTIGA RÅGSIKTSKAKOR
Portioner
runda brödkakor
Ingredienser
Portioner
runda brödkakor
Ingredienser
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm havremjölken till fingervarm (37°) och häll ner lite i jästen. Rör om tills den lösts upp och häll ner resten av vätskan tillsammans med brödkryddor, salt, sirap och mjukt smör.
  3. Tillsätt rågsikten lite i taget och arbeta degen antingen i maskin eller för hand tills den blivit smidig och blank.
  4. Lägg över en bakduk och låt jäsa 45 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den lätt. Dela i fyra delar och forma delarna till runda brödkakor som du plattar till lite. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Använd baksidan av en tyll eller utstickare (äggkopp, snapsglas och liknande funkar också) och stansa ut ett hål mitt i varje kaka. Pricka den sedan med en nagg eller gaffel.
  7. Låt brödkakorna jäsa under duk 30 minuter, under tiden sätter du ugnen på 225°.
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna på ett galler.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress