Kokosgranola med nötter och frön
april 20, 2017 | By johannajonmyren

Portioner |
stor burk
|
- 5 dl havregryn
- 1 dl solroskärnor
- 0,5 dl sesamfrö
- 0,5 dl linfrö
- 1 dl kokosflingor
- 1,5 dl grovhackade valnötter
- 1,5 dl grovhackad mandel
- 2 krm salt
- 1 tsk kanel
- 2 msk kokosolja
- 3 msk agavesirap
Ingredienser
|
![]() |
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
- Smält kokosoljan tillsammans med agavesirapen i en kastrull.
- Häll över i bunken och blanda runt noga tills alla gryn, nötter och fröer blir glansiga och fina av oljan och sirapen.
- Klä en djup bakplåt med bakplåtspapper och häll ut blandingen, fördela över hela plåten.
- Rosta granolan i ugnen i tio minuter, ta ut plåten och rör om. Sätt tillbaka i ugnen och rosta i femton minuter till. Ta gärna ut och rör om en extra gång när nötterna börjar få färg. (sammanlagd tid i ugnen cirka 25 minuter, men det beror på styrkan i din ugn. Passa noga så granolan inte bränns i slutet.)
- Låt svalna på plåten, då stelnar den och blir sådär knaprig och underbar. Förvara i lufttät glasburk och njut närhelst du önskar.
Om mig
Jag som driver bloggen heter Johanna Jonmyren och bor i Bromma utanför Stockholm med man och två barn. Jag är utbildad journalist och konditor och kombinerar dessa i mitt yrke som bakskribent och sötsakskreatör.
Här djupdyker jag ner bland sötsaker, läckra bakverk, småpyssel och dekorationer. Jag tipsar om tekniker, ingredienser, böcker och nyheter inom denna förtrollande värld och hoppas kunna inspirera till det lilla extra till vardags såväl som till fest. Häng med!
Läs gärna mer om mig och mitt jobb som frilansande bakskribent på www.sugarontop.se.
Vill du komma i kontakt med mig? Skicka ett mejl till johanna@sugarontop.se
Alla bilder på bloggen är fotade av mig om inte annat anges. Vill du låna eller köpa en bild, hör av dig först så går det säkert att lösa.
Följ Sugar on top på fler ställen: