Enkla frölimpan

november 14, 2017 | By

Skriv ut recept
ENKLA FRÖLIMPAN
Portioner
limpa
Ingredienser
Portioner
limpa
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj en avlång brödform med lite smör.
  3. Blanda filmjölk, sirap, bikarbonat och salt i en bunke.
  4. Rör sedan i vetemjöl, grahamsmjöl, grovs rågmjöl, solrosfrö, linfrö, sesamfrö och chiafrö. Blanda noga och häll sedan över smeten i formen. Bred ut lite med en slickepott och det behövs och strö över lite vetemjöl.
  5. Grädda först brödet i 60 minuter på 200° värme, sänk sedan till 175° och grädda ytterligare 30 minuter. Håll lite koll och lägg över en bit ugnsfolie den sista halvtimman om det ser ut att kunna brännas.
  6. Kolla gärna av innertemperaturen med en brödtermometer, när brödet håller 98° är det klart. Eller testa brödet med en brödsticka, om pinnen kommer upp relativt torr är brödet klart. Låt vila i formarna med handduk runt i några timmar innan du serverar det.
Receptanteckningar

Tips! Det här brödet är definitionen av enkelt. Det bästa är att du helt enkelt slänger i vad du har hemma i form av nötter, fröer och torkade bär. Gillar du russin är det jättegott i, och lite hela hasselnötter.

Semmelwhoopies

februari 1, 2017 | By

Skriv ut recept
SEMMELWHOOPIES
Portioner
dubbla whoopies
Ingredienser
Portioner
dubbla whoopies
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ihop smör och socker riktigt fluffigt.
  3. Tillsätt ägget och vispa tills allt är ordentligt blandat.
  4. Häll på mjölk och filmjölk och rör ytterligare en liten stund.
  5. Sikta ihop de torra ingredienserna i en skål; mjöl, bakpulver, vaniljpulver, salt och kardemumma. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Allt ska vara blandat, men rör du för mycket kan smeten bli för lös och whoopiesarna blir platta - det vill vi ju inte!
  6. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut små rundlar (du bestämmer själv storleken, men som en femkrona brukar vara lagom) på en plåt med bakplåtspapper eller på en macaronplåt.
  7. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills kakorna fått lite, lite färg på kanterna. Ta ut och låt svalna.
Fyllning och montering:
  1. Vispa grädden ganska hårt och blanda i den rivna mandelmassan.
  2. Välj ut en snygg tyll (spritsmunstycke), häll mandelmassegrädden i en spritspåse och spritsa en rejäl klick på hälften av kakorna.
  3. Lägg på resten av kakorna som lock och pudra över lite florsocker. Klart!

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress