Glutenfritt fröknäcke med flingsalt

Mitt bästa fröknäcke ever! Alltså, vet inte hur många gånger jag har bakat detta i sommar, med små variationer. Det går väldigt snabbt, du kan i stort sett ta lite vad du har hemma i form av olika fröer, och det går att variera i smaksättning genom att lägga till lite färsk rosmarin, riven parmesan, svartpeppar (till ostbrickan) eller lite stött kummin (till kräftorna), för att nämna några exempel.

Fröknäcke i sig är ett väldigt bra påhitt. Det innehåller en massa bra fetter och mättar mer än andra knäckebröd. Dessutom är det ju glutenfritt vilket är efterfrågat av många idag, vare sig det ligger allergi eller eget val bakom. Så testa detta, ni kommer inte att bli besvikna, jag lovar.

Skriv ut recept
Fröknäcke med flingsalt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 170°.
  2. Blanda majsmjöl, mandelmjöl, alla fröer och salt i en skål.
  3. Häll över olivolja och kokhett vatten, blanda runt tills det blivit en smet.
  4. Vik ut bakplåtspapper på en stor plåt. Skrapa smeten ur bunken och bred ut den jämnt över plåten med hjälp av en degskrapa eller slickepott.
  5. Strö över flingsalt, smula eventuellt sönder lite innan om det är alltför stora bitar.
  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter tills brödet blivit gyllene. Låt svalna på plåten och bryt sedan sönder det i lagom stora bitar.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress